Aktiviteter

Vi erbjuder olika sorters aktiviteter anpassade till våra medlemmar och prova-på-aktiviteter för allmänhet. Vi samarbetar med Arlandagymnasiet vid deras idrottsdagar.

Under sommaren har vi öppet för prova-på-verksamhet på våra ordinarie träningstider.

Kanotslalom
Under vinterhalvåret tränar vi i Midgårdsbadet i Märsta och under sommaren oftast vid Aqua center. Vi har en slalombana i Sigtuna vid minigolfen, där vi ofta tränar. Vi anpassar  slalombanan  efter vad vi tänker träna på. Både nybörjare och mer erfarna paddlare tränar tillsammans. Kajakerna är väldigt lättsvängda trots att de saknar roder.

Under sommaren gör vi också resor till riktiga forsar och andra slalombanor.

Kanotpolo
Kanotpolo påminner väldigt mycket om vattenpolo, den stora skillnaden är att man sitter i en kanot. Ibland spelar vi polo i simbassängen under vintern och under sommaren använder vi vår “plan” nere vid Aquacenter. Kanoterna är något kortare och lite trubbigare än de som används till kanotslalom. Naturligtvis använder vi både flytväst och hjälm med galler när vi spelar!

OBS! All utrustning som behövs för ovanstående två grenar finns för utlåning på klubben.

SUP (stand up paddling)
Bedrivs i motionsform, men klubben har utvecklat en ny tävlingsform, SUP-slalom som är mycket uppskattad.

Event
Vi kan hjälpa till att anordna en idrottsdag eller företagsevent där olika former av paddling kan ingå. Vi har regelbundet arrangemang för Sigtunahems hyresgäster vid deras hyresgästsammankomster och sommarverksamhet för dessa barn.